Urban Purgar naj bi bil v zaporu zaradi nasilništva

Slovenija 21. Sep 202120:19 1 komentar
Urban Purgar
Srdjan Živulovič /Bobo

Urban Purgar, eden vidnejših predstavnikov t. i. rumenih jopičev, se je po poročanju Večera moral zglasiti na prestajanju kazni na Povšetovi ulici v Ljubljani. Čakala naj bi ga petmesečna zaporna kazen zaradi nasilništva.

Po poročanju časnika Večer se je v zaporu včeraj popoldne moral zglasiti Urban Purgar, ki je znan kot član t. i. rumenih jopičev.

Purgar naj bi moral v zapor za pet mesecev, domnevno zaradi nasilništva. Kot poroča Večer, naj bi bil obsojen še na sedemmesečno zaporno kazen, a ta sodba še naj ne bi bila pravnomočna.

Purgar je bil tudi predsednik Društva za promocijo tradicionalnih vrednot, a je s funkcije v začetku septembra odstopil.

Takrat je v svoji odstopni izjavi zapisal, da je odločitev o odstopu sprejel zaradi nestrinjanja nekaterih članov društva z nekaterimi izjavami, ki jih je objavil na družbenem omrežju. Ena izmed takih objav je bil zapis “Hitler je #heroj”, ki so ga ostro obsodili mnogi.

Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot ima sicer status nevladne organizacije v javnem interesu. Direktor Centra nevladnih organizacij Goran Forbici je za N1 takrat ocenil, da “bi bilo društvu lažje prepovedati delovanje zaradi širjenja nestrpnosti in razpihovanja sovraštva kot pa mu odvzeti že podeljeni status”.

Pravna mreža pa je 17. avgusta na vrhovno državno tožilstvo vložila prijavo, s katero so zahtevali sprožitev sodnega postopka za prepoved delovanja društva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje