Uršulinke odgovarjajo: Zanimanje Luke Mesca nas veseli

Slovenija 23. Dec 202316:23 12 komentarjev
Luka Mesec
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Redovna skupnost uršulink se je odzvala na poziv ministrstva, naj brezdomci ostanejo na obstoječi lokaciji v Plečnikovem podhodu v Ljubljani. Zapisale so, da jih zanimanje ministra Luke Mesca glede prostorov za brezdomce veseli in dodale, da so prepričane, da bodo skupaj z ministrstvom za delo – po novem letu – poiskale sprejemljivo rešitev.

Kot smo že poročali, Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote že 17 let vodi dnevni center za brezdomce v Plečnikovem podhodu v Ljubljani, a so uršulinke, od katerih najemajo prostore, že konec oktobra sporočile, da najemne pogodbe ne bodo več podaljšale.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na čelu z ministrom Luko Mescem je redovno skupnost uršulink včeraj pozvalo, naj v duhu prihajajočih praznikov centru zagotovijo nemoteno delovanje na obstoječi lokaciji tudi v prihodnje.

Ob tem so navedli, da so v zadnjih dneh zaman iskali termin za sestanek z uršulinkami, na katerem bi skupaj poiskali rešitev.

Uršulinke so danes sporočile, da so v teh dneh “polno vključene v organizacijo enega največjih mladinskih dogodkov v Ljubljani: Evropsko srečanje mladih”, na katerem pričakujejo več tisoč mladih romarjev iz vse Evrope. One so medtem zatrdile, da so ministrstvu predlagale sestanek v začetku prihodnjega leta in da njihov odgovor še čakajo.

“Zanimanje ministra Luka Meseca glede prostorov za brezdomce nas veseli, saj je vprašanje brezdomcev v središču Ljubljane končno dobilo pozornost ustreznih deležnikov in z upanjem pričakujemo to srečanje, ki bo gotovo obogateno s predlogi ministra in njegove ekipe za razrešitev situacije,” so še zapisale.

Poudarile so, da so prostore Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote in njihovemu dnevnemu centru za brezdomce brezplačno namenjale zadnjih 17 let ter da je nastala situacija “plod dolgega procesa, ki se je začel že pred enajstimi leti in nikakor ne predstavlja nenadne in nepričakovane odločitve, kot bi nekateri radi to predstavili v preteklih dneh”.

Zadeve do sestanka z ministrstvom ne nameravajo več komentirati, so še zapisale.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje