Za delovne migrante nova izjema pri vstopu v Slovenijo

Slovenija 22. Jul 202117:34 > 23:00 0 komentarjev
mejni prehod
Borut Živulović/BOBO

Vlada je odločila, da med izjeme za vstop v Slovenijo brez karantene in brez pogoja PCT uvrstijo tudi čezmejne delovne migrante, ki živijo največ 10 kilometrov zračne razdalje od meje s sosednjo državo. Odlok začne veljati jutri in velja do vključno 1. avgusta.

Vlada je na današnji seji izdala odlok o spremembi in dopolnitvi odloka o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni covid-19.

Dosedanji pogoji za vstop v Slovenijo ostajajo nespremenjeni.  Pri izjemah za vstop v državo brez napotitve v karanteno na domu in brez pogoja PCT pa so dodali čezmejne delovne migrante, ki imajo delovno razmerje v eni od držav članic Evropske unije ali schengenskega območja in imajo prebivališče v razdalji največ 10 kilometrov zračne črte od meje s sosednjo državo, ter se vračajo v petih dneh po prehodu meje.

Gre za začasno izjemo, ki bo v veljavo stopila 23. julija do predvidoma do 15. avgusta 2021 oziroma najkasneje do 1. septembra 2021, so še zapisali po seji vlade.

Sicer pa v Sloveniji od 15. julija ukinjen seznam držav glede na epidemiološke razmere. Vsi potniki tako morajo pri vstopu v državo predložiti dokazilo PCT oziroma digitalno covid potrdilo, drugače morajo v karanteno. Izjema so otroci, mlajši od 15 let, dvolastniki in tranzitni promet.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!