Vlada proti posvetovalnemu referendumu o noveli zakona o dohodnini

Slovenija 22. Nov 202219:44 0 komentarjev
Kdaj je izplačilo dohodnine 2022
BOBO

Vlada nasprotuje predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu novele zakona o dohodnini, ki ga je DZ predložila poslanska skupina SDS. Osrednja naloga davčnega sistema je zagotavljati predvidljive in stabilne prihodke za financiranje javne porabe, obenem pa se mora prilagajati spremembam ekonomskih razmer, poudarja vlada.

Mnenje o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma je vlada sprejela na današnji seji odbora za gospodarstvo.

“Slovenija je po obremenitvi plač nadpovprečna, česar se vlada zaveda in je prve korake k razbremenitvi naredila že s pripravljeno novelo zakona o dohodnini,” so v sporočilu za javnost zapisali v vladnem uradu za komuniciranje.

Kot so dodali, je osrednja naloga davčnega sistema na eni strani zagotavljati predvidljive in stabilne prihodke za financiranje javne porabe, na drugi strani pa se mora prilagajati tudi spremenjenim ekonomskim razmeram v Sloveniji in v svetu.

Razpravo o predlogu novele zakona o dohodnini je DZ opravil v sredo, tik pred glasovanjem o njenem sprejemu pa so poslanci SDS vložili predlog za razpis posvetovalnega referenduma. O tem bo DZ odločal na petkovi izredni seji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!