Vreme: čez dan bo še sončno, zvečer nas čaka dež

Slovenija 02. Jun 202201:00 0 komentarjev
Maribor
PROFIMEDIA

Danes bo sprva še povečini sončno, proti večeru bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale v noč.

Dopoldne bo še povečini sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju 17 stopinj Celzija. Popoldne in zvečer bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale v noč. Možne bodo tudi posamezne močnejše nevihte. Zapihal bo severovzhodnik, v noči na petek na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 stopinj Celzija.

V petek bo delno jasno, sprva ponekod v notranjosti pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Na Primorskem bo dopoldne pihala šibka burja. Popoldne bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta, nekaj jih bo možnih tudi ponoči predvsem v severnih krajih. V soboto in nedeljo bo sončno in vroče s kakšno popoldansko nevihto. V nedeljo bodo možne tudi zvečer in v noči na ponedeljek, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). 

Kakšno bo vreme od 5. do 10. junija?

V ponedeljek bo naše kraje prešla hladna fronta. Nato bo na vreme pri nas do petka predvidoma vplivalo višinsko jedro hladnega zraka z nestabilno zračno maso. V nedeljo bo vroče in soparno, najvišje dnevne temperature bodo okoli 30 stopinj Celzija. Popoldne in zvečer bodo krajevne vročinske nevihte. V nadaljevanju bo vreme precej spremenljivo. V ponedeljek bodo krajevne padavine možne večino dneva, nato predvsem v popoldanskem času. Osvežilo se bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!