Vreme: danes še oblačno in deževno, jutri spet sonce

Slovenija 19. Mar 202401:00 0 komentarjev
Slovensko morje pred nevihto
Denis Sadiković/N1

Danes bo sprva pretežno oblačno, čez dan delna razjasnitev s kakšno ploho. Več sonca lahko pričakujemo v sredo.

Zjutraj se bo na zahodu jasnilo. Dopoldne se bodo temperature gibale od 3 do 8, v Zgornjesavski dolini okoli 1 stopinje Celzija. Čez dan bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo oblačnost trgala tudi drugod po državi. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 12, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

V sredo bo sončno in po nekaterih nižinah zjutraj megleno. Zjutraj bo predvsem na vzhodu možna slana. Nekaj več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. V četrtek čez dan se bo prehodno spet nekoliko pooblačilo. Popoldne bo nastalo nekaj ploh. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Topleje bo, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 22. do 27. marca?

V petek bodo naši kraji še v šibkem območju visokega zračnega tlaka. Ob koncu tedna se bo iznad severa Evrope nad večji del Evrope razširilo ciklonsko območje. Hladna fronta nas bo predvidoma prešla v noči iz sobote na nedeljo. V ponedeljek se bo iznad severnega Atlantika nad zahodno Evropo postopno širilo območje visokega zračnega tlaka ter se postopno razširilo tudi nad naše kraje.

V noči na petek bodo plohe povsod ponehale, delno se bo zjasnilo. V petek bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Tudi v soboto bo še dokaj sončno in večinoma suho. Proti večeru se bo začelo od zahoda oblačiti. V noči na nedeljo nas bo prešla hladna fronta. Meja sneženja se bo spuščala, a po nižinah bo večinoma deževalo. Od ponedeljka dalje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Ohladilo se bo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!