Vreme: kaj bo sledilo sredini snežni pošiljki?

Slovenija 06. Jan 202201:00 0 komentarjev
Sneg
BOBO

Po sredini snežni pošiljki lahko pričakujemo vsaj delno zjasnitev. Na Primorskem bo še naprej pihala šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem od 2 do 5 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 1 do 6, na Goriškem in ob morju okoli 9 stopinj Celzija.

Ponoči je snežilo v večjem delu Slovenije, le za nižine Primorske je bil napovedan dež. Ob morju je pihala tudi močna burja, napovedani so bili sunki s hitrostjo tudi od 100 do 200 kilometrov na uro, ki pa naj bi proti jutru počasi slabeli.

Četrtek bo sprva oblačen, sneženje bo zjutraj ponehalo tudi v južnih krajih. Sredi dneva in popoldne se bo od severa delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem od 2 do 5 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Goriškem in ob morju okoli 9 stopinj Celzija.

Kakšen bo konec tedna?

V petek in v soboto bo precej jasno. Jutri bosta mrzli in ponekod po nižinah megleni.

Tudi v sosednjih pokrajinah se bo zjasnilo

Nad severnim Sredozemljem nastaja novo ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla Slovenijo. Za njo bo v spodnjih plasteh ozračja začel k nam od severovzhoda pritekati občutno hladnejši zrak.

Tudi v sosednjih pokrajinah se bo čez dan od severa delno razjasnilo, burja ob severnem Jadranu bo slabela.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!