Vreme: kaj lahko pričakujemo konec tedna?

Slovenija 11. Nov 202101:00 > 09:01 0 komentarjev
Vreme: mavrica
Alen Milavec /BOBO

Danes se bo dopoldne po nižinah zadrževala megla, ki bo vztrajala večji del dneva. Konec tedna lahko pričakujemo dež.

Zjutraj bo na zahodu zmerno do pretežno oblačno, drugod bo po nižinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija. Čez dan bo povečini sončno. Drugod bo po nižinah večji del dneva vztrajala megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso).

V petek bo v gorah in na Primorskem precej sončno in toplo, po nižinah v notranjosti pa bo večinoma vztrajala nizka oblačnost. V soboto kaže na oblačno vreme, predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo občasno deževalo. Ponekod bo pihal južni veter. V nedeljo bo še oblačno, ponekod bo še možen rahel dež. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 13. do 19. novembra?

Naši kraji bodo pod vplivom izrazitega anticiklona s središčem nad vzhodno Evropo ter plitkega ciklonskega območja nad zahodnim in osrednjim Sredozemljem. Na Primorskem bo v nedeljo še oblačno in sprva deževno, na začetku prihodnjega tedna pa kaže na nekaj sonca. Drugod bo prevladovalo oblačno ali megleno vreme, možne bodo manjše padavine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Nekoliko hladneje bo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!