Vreme: kaj si lahko obetamo konec tedna?

Slovenija 19. Nov 202101:00 > 10:28 0 komentarjev
megla, vreme, arso
Urska Živulović/BOBO

V petek bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Burja na Primorskem bo ponehala.

V noči na petek bo delno jasno. Burja na Primorskem bo ponehala. V petek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od –2 do 2, ob morju okoli 6 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

V petek bo pretežno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, v krajih z dolgotrajno meglo okoli 7, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V soboto bo jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, ki se ponekod lahko zadrži večji del dneva. V nedeljo se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo, drugod bo še pretežno jasno z meglo po nižinah. V višjih legah bo zapihal jugozahodni veter. V ponedeljek bo oblačno z manjšimi padavinami. Hladneje bo.

Iznad zahodne Evrope se nad srednjo Evropo, Alpe in zahodni Balkan širi območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje od severovzhoda prehodno hladnejši in še precej vlažen zrak.

Kakšno bo vreme od 22. do 27. novembra

V ponedeljek bo vpliv oslabljene hladne fronte. Do srede se bo območje visokega zračnega tlaka znova okrepilo. Do vikenda pa bomo pod vplivom ciklonskih območij in vremenskih front. V višinah bo prevladoval vlažen jugozahodnik, še napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V nedeljo se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo, drugod bo še pretežno jasno z meglo po nižinah. V ponedeljek pričakujemo manjše padavine, do srede pa bo pretežno oblačno in povečini suho, do vikenda bodo pogoste padavine. Po nižinah bo deževalo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!