Vreme: kakšen bo začetek tedna?

jesenska megla
Profimedia

Začetek novega tedna bo meglen in kasneje pretežno jasen. Podobno vreme se obeta tudi prihodnje dni, vse do konca tedna, ko v naše kraje prihajajo ohladitve.

V ponedeljek bo pretežno jasno, jutro bo ponekod po nižinah megleno. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 14 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Nad Alpami in srednjo Evropo se namreč krepi območje visokega zračnega tlaka. S severozahodnim vetrom v višinah k nam še doteka razmeroma hladen, a postopno bolj suh zrak. Tudi v sosednjih pokrajinah bo v ponedeljek pretežno jasno.

Kaj nas čaka prihodnje dni?

V torek in sredo bo precej jasno, več oblačnosti bo v hribovitih zahodnih krajih. Postopno se bo krepil jugozahodni veter.

Kot smo poročali, bo Slovenijo konec tedna dosegla obsežna zaloga polarne zračne mase, ki bo s seboj prinesla konkretne ohladitve. Pred prihodom polarne fronte bo sicer še toplo, na vremensko dogajanje pa bo vplival tudi tropski vihar, ki se zadržuje nad območjem severnega Atlantika.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.