Vreme: kakšen začetek tedna nas čaka

Slovenija 11. Okt 202106:30 > 09:45 0 komentarjev
vreme, nevihte, dež
Žiga Živulović jr./BOBO

Začetek tedna nam bo vremensko bolj nenaklonjen. Padavine nas bodo spremljale vse do sredine tedna. V četrtek si lahko obetamo več sonca in jasnine.

V ponedeljek se bomo zbudili v oblačno jutro. Predvsem na vzhodu države bo še možen rahel dež, na severozahodu pa bo že nekaj jasnine. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Čez dan se bo od severozahoda delno razjasnilo, na vzhodu šele pozno popoldne. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Veter bo popoldne slabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso). 

V torek bo sprva večinoma oblačno, možna bo kakšna kaplja dežja, popoldne se bo oblačnost trgala. V sredo bo delno jasno, predvsem popoldne bo nastalo nekaj ploh. V četrtek kaže na deloma sončno in suho vreme z burjo na Primorskem, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme med 14. in 19. oktobrom?

Polarna fronta se bo še naprej zadrževala nad Alpami in vzhodno Evropo. Prek naših krajev se bodo vse do vikenda s severnimi višinskimi vetrovi občasno pomikale oslabljene vremenske motnje, ki padavin predvidoma ne bodo dale. Za začetek drugega tedna pa izračuni kažejo, da se bo polarna fronta umaknila iznad naših krajev in se bo iznad Atlantika nad Evropo prehodno razširil višinski greben, ki bo prinesel toplejši zrak, vendar za nižine v tem letnem času zaradi inverzij to ne pomeni nujno otoplitve pri tleh.

Prevladovalo bo delno jasno vreme in povečini suho vreme. Po nekaterih nižinah bo zjutraj nekaj megle. Jutranje temperature bodo v notranjosti Slovenije večinoma od 0 do 5 stopinj Celzija, predvsem v zatišnih legah bo možna slana. Dnevne temperature bodo med 10 in 15 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!