Vreme: kdaj se bo danes razkrojila megla?

Slovenija 25. Okt 202101:00 > 05. Nov 2021 10:26 0 komentarjev
megla, vreme, arso
Urska Živulović/BOBO

V ponedeljek bo pretežno jasno. Megla se bo dopoldne razkrojila. Jutranje temperature bodo pod ničlo, čez dan do 13 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Ponoči in zjutraj bo pretežno jasno. Zjutraj bo po nižinah megla. Jutranje temperature bodo od –4 do 1, v krajih z burjo od 3 do 8 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Burja na Primorskem bo popoldne slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija. V torek bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Burja na Primorskem se bo zvečer znova nekoliko okrepila.

V sredo bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo burja. Drugod bo sprva pretežno oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo. Tudi v četrtek bo suho vreme. Nad srednjo in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje doteka postopno toplejši in bolj suh zrak.

Kakšno bo vreme od 28. oktobra do 2. novembra?

Sprva bomo na obrobju območja visokega zračnega tlaka, ki bo imelo središče nad vzhodno Evropo. Ob koncu tedna se bo veter v višinah obrnil na jugozahodno smer, ki se bo v nedeljo in ponedeljek krepil. Takrat se bo nad zahodno Evropo poglobilo ciklonsko območje, še napoveduje Arso.

Do petka bo povsod suho vreme. V soboto in nedeljo bodo ponekod v hribih zahodne Slovenije že manjše padavine, ki naj bi se v ponedeljek okrepile in postopno zajele vso Slovenijo. Tudi v torek naj bi občasno še deževalo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!