Vreme: na Primorskem tudi do 22 stopinj Celzija

Slovenija 23. Mar 202201:00 0 komentarjev
sončnica
PROFIMEDIA

Jutro bo razmeroma hladno, čez dan pa bo toplo. Živo srebro se bo ponekod povzpelo do 22 stopinj Celzija.

Jutro bo jasno. Najnižje temperature bodo od -7 do 0, na Primorskem od 1 do 6 stopinj Celzija. Tudi čez dan bo jasno in sončno, šibka burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Goriškem in v Vipavski dolini do 22 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). 

Tudi v četrtek, petek in soboto bo sončno. Zjutraj bo temperatura ponekod še pod lediščem, čez dan pa bo precej toplo.

Kakšno bo vreme od 26. do 31. marca?

Sprva bo nad večjim delom Evrope obsežno območje visokega zračnega tlaka. Prodor hladnega zraka se bo iznad severne Evrope širil proti jugu. Anticiklon bo v začetku prihodnjega tedna oslabel. Polarna fronta bo sredi prihodnjega tedna najverjetneje dosegla Alpe in verjetno tudi severni del Sredozemlja.

V soboto in nedeljo bo precej jasno in čez dan toplo. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah okoli 20 stopinj Celzija. Toplejša bodo tudi jutra, najnižje temperature bodo večinoma od -2 do 4 stopinj Celzija. V nedeljo bo zapihal tudi jugozahodni veter. Tudi v ponedeljek še kaže na suho vreme, nekaj oblačnosti bo verjetno na Primorskem in Notranjskem, drugod bo verjetno še pretežno jasno in še vedno toplo za ta čas. Od torka naprej bo najverjetneje več oblačnosti, poveča se možnost tudi za padavine. Najverjetneje bo spet tudi hladneje.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!