Vreme: padavine se bodo razširile

Slovenija 16. Nov 202201:00
vreme, vremenska napoved, ljubljana, dež
Borut Živulović/ BOBO

Ponoči bo na zahodu začelo deževati. Padavine se bodo v sredo razširile nad vso Slovenijo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija.

V noči s torka na sredo se je povsod pooblačilo, predvsem v zahodni Sloveniji pa že občasno dežuje. Sreda bo oblačna, dež se bo dopoldne od zahoda razširil nad vso Slovenijo, a do večera večinoma že ponehal, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso). Manj padavin bo na severu Slovenije. Popoldne bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru šibka burja.

Jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija.

V četrtek bo suho. Več jasnine bo na Primorskem in v višjih legah, po nižinah v notranjosti pa bo precej megle ali nizke oblačnosti. Petek bo oblačen in deževen. Dež bo do sobote ponehal, zato bo sprva suho, v drugi polovici dneva pa se bodo od juga spet začele pojavljati padavine.

Kakšno bo vreme od 19. do 24. novembra

V soboto bo oblačno. Padavine bodo v drugi polovici dneva zajele večji del Slovenije. Meja sneženja se bo v noči na nedeljo spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov, na Primorskem se bo krepila burja. Nedelja in ponedeljek bosta nekoliko bolj suha z nekaj sonca, po nižinah v notranjosti bo najverjetneje precej megleno. Ob razjasnitvah lahko v ponedeljek zjutraj nastane slana. Od torka se bo verjetnost padavin znova povečala.

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.