Vreme: pred nami so deževno obarvani dnevi

Slovenija 16. Nov 202101:00 > 08:46 0 komentarjev
vreme, nevihte, dež
Žiga Živulović jr./BOBO

Danes bo oblačno s kakšno kapljo dežja. Na Primorskem bo pihala burja. Podobno vreme bomo imeli vse do sredine tedna.

Danes bo oblačno in ponekod po nižinah lahko zjutraj nastane megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija. Čez dan bo ponekod v notranjosti Slovenije občasno rosilo ali rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

V sredo bo oblačno, ponekod po nižinah tudi megleno. Predvsem v južni in zahodni Sloveniji bodo možne manjše krajevne plohe. Burja bo čez dan prehodno ponehala. V četrtek se bodo manjše padavine prehodno pojavljale nad večjim delom Slovenije, popoldne bodo ponehale in ponekod se bo oblačnost trgala. Na Primorskem bo spet pihala šibka burja, poročajo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 19. do 24. novembra?

V petek in soboto bomo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo oslabelo. V ponedeljek bo naše kraje od severozahoda prešla hladna fronta, za njo se bo ohladilo. V sredo bo nad severnim Sredozemljem nastal ciklon.

V petek in soboto bo suho vreme z več sonca. Nastal bo temperaturni obrat, po nižinah v notranjosti bo ponovno megleno. V nedeljo se bo postopno pooblačilo. V ponedeljek bo oblačno, občasno bodo manjše padavine. Ohladilo se bo. V torek bo suho, v sredo pa bodo padavine spet postale verjetnejše.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!