Vreme: pred nami sončni in topli dnevi

Slovenija 08. Sep 202101:00 > 09:10 0 komentarjev
Ljubljana
Žiga Živulović jr./BOBO

Prijetno vreme nas bo spremljalo še vse do konca tedna. Današnja sreda bo sončna, dnevne temperature se bodo povzpele do 28 stopinj Celzija.

Zbudili se bomo v prijetno septembrsko jutro. V dopoldanskem času se bodo temperature gibale od 7 do 12 stopinj, v krajih z burjo bo nekoliko topleje, kjer se bo živo srebro povzpelo do 15 stopinj Celzija.

Čez dan bo sončno, vremensko dogajanje pa bo spremljal veter vzhodnih smeri, na Primorskem pa šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 28 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso). 

V četrtek, petek in soboto bo pretežno jasno. Jutra bodo še sveža, čez dan pa bo zelo toplo.

Kakšno bo vreme od 11. do 16. septembra?

Naši kraji bodo sprva pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo počasi oslabelo. V nedeljo bo srednjo Evropo prešla hladna fronta, ki lahko v manjši meri vpliva tudi na vreme pri nas. Na začetku prihodnjega tedna bo nad zahodnim Sredozemljem nastal ciklon z vremensko fronto, ki se bo najverjetneje postopno pomikal proti našim krajem.

V soboto in nedeljo bo večinoma sončno in nadpovprečno toplo vreme, po nižinah bodo najvišje temperature od 25 do 28 °C. V nedeljo popoldne bodo zlasti na severu Slovenije možne krajevne padavine, prehodno bo tudi več oblačnosti. Na začetku prihodnjega tedna bo najverjetneje ostalo suho, kasneje pa se verjetnost za padavine poveča.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!