Vreme: torek bo hladen in delno jasen

Slovenija 30. Nov 202101:00 > 09:16 0 komentarjev
Vreme: oblačen Bled
Profimedia

Torek bo delno jasen in ponekod oblačen, zjutraj se bo v nižinah zadrževala megla. Živo srebro se bo povzpelo do 4 stopinj Celzija, le na Goriškem in ob morju bo okoli 8 °C.

Noč bo delno jasna, burja na Primorskem bo ponehala. Zjutraj bo mrzlo, namerili bomo od –10 do –3, ob morju bo okoli nič stopinj Celzija.

Po nižinah bo nastajala megla, čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan bo od –1 do 4, na Goriškem in ob morju pa okoli 8 stopinj Celzija.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo ponoči delno jasno z meglo po nižinah. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju občasno zmerna burja.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Obeti

V sredo bo na vzhodu še delno jasno, drugod se bo postopno pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter. Zvečer bo na zahodu rahlo deževalo.

V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo deževalo. Meja sneženja se bo popoldne spuščala. V petek bodo dopoldne padavine ponehale, ponekod se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo zapihala burja.

Posebnih vremenskih opozoril Agencija RS za okolje (Arso) ni izdala.

Kakšno bo vreme med 3. in 8. decembrom?

Vremenske fronte iznad Atlantika bodo občasno vplivale tudi na vreme na območju Alp in severnega Sredozemlja. V nedeljo bo nad severnim Balkanom predvidoma nastalo samostojno ciklonsko območje.

V petek in soboto kaže na suho vreme. V nedeljo bodo Slovenijo spet zajele padavine, meja sneženja se bo lahko spustila do nižin. Nov teden se bo predvidoma začel s suhim in hladnim vremenom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!