Vreme: v prihodnjih dneh krajevne plohe in nevihte

Slovenija 03. Avg 202101:00 > 08:52 0 komentarjev
Dež nevihta vreme narava
Žiga Živulović jr./BOBO

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo v notranjosti krajevne plohe in nevihte. Tudi v sredo in četrtek ne bo veliko sprememb.

Krajevne nevihte in plohe, ki so Slovenijo zajele že v ponedeljek, se bodo nadaljevale tudi v noč na torek. V torek bo delno jasno, predvsem popoldne pa lahko pričakujemo tudi nekaj dežja, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Krajevne plohe in nevihte se bodo nadaljevale v noč. Proti jutru bo ponekod nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, v alpskih dolinah okoli 11 stopinj Celzija.

Najvišje dnevne temperature bodo v alpskih dolinah okoli 19, drugod od 22 do 28 stopinj Celzija. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine. V noči na četrtek bo dež najprej zajel zahodno Slovenijo, v četrtek dopoldne pa se bo razširil proti vzhodu. Vmes bodo lahko tudi nevihte. Zvečer bodo padavine oslabele. V petek bo sončno, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj ploh.

Na Jadranu sončno in suho

Nad severnim Jadranom se nahaja plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta se še zadržuje nad Slovenijo. Nad naše kraje z vetrovi severovzhodne smeri priteka vlažen in hladnejši zrak.

V torek bo na Jadranu precej sončno in večinoma suho, drugod bodo predvsem popoldne krajevne plohe in nevihte.

Kakšno bo vreme od 6. do 11. avgusta?

Od petka do ponedeljka bodo naši kraji še pod vplivom frontalnih valov, ki se prek zahodne in srednje Evrope hitro pomikajo od zahoda proti vzhodu. Predvidoma v nedeljo nas bo prešla vremenska fronta. Na začetku prihodnjega tedna se bo od zahoda k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka, napoveduje Arso.

Verjetnost za padavine bo v petek in soboto majhna, a čisto brez ploh in posameznih neviht, predvsem nad hribi zahodne in severne Slovenije, ne bo šlo. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija. V nedeljo in ponedeljek bo verjetnost za padavine ob prehodu vremenske motnje povečana, osvežilo se bo. Od torka bo, kot kaže, verjetnost za padavine spet majhna, temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!