Vreme: vroče bo, v notranjosti države možne plohe in nevihte

Slovenija 09. Jul 202101:00 0 komentarjev
Vreme: ploha
Žiga Živulovič jr./BOBO

Vreme se v naslednjih dneh ne bo drastično spremenilo. Še naprej bo vroče, s temperaturami do 32 stopinj Celzija. V notranjosti države sicer lahko nastanejo plohe ali nevihte.

Tudi v naslednjih dneh nas čaka vročina in sončno vreme s posameznimi plohami in nevihtami.

Noč je bila zmerna do pretežno oblačna in tropska. Število vročih noči se je v zadnjih 10 letih podvojilo.

Za zahod in sever je Agencija za okolje RS (Arso) napovedala pojav krajevnih ploh in neviht. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 20 stopinj Celzija. Dan bo na Primorskem sončen, drugod pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti države lahko nastanejo plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 32 °C.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo vroče in večinoma sončno. Na območju Alp bo zvečer in ponoči nastalo nekaj neviht.

Vikend sončen z majhno verjetnostjo neviht

V soboto bo povečini sončno, v notranjosti pa občasno zmerno oblačno. Na Primorskem bo prehodno pihala šibka burja, drugod pa severovzhodni veter. Čaka nas nekoliko osvežitve. Sončno bo tudi v nedeljo in prvi dan prihodnjega tedna, verjetnost neviht pa bo majhna.

Vremenska slika

Nad Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje nad srednjo Evropo in Alpami, v noči na petek pa se nam je nekoliko približala. Od jugozahoda doteka k nam zelo topel in postopno nekoliko bolj vlažen zrak.

Kakšno bo vreme med 12. in 17. julijem?

V ponedeljek in torek bo pred višinsko dolino s hladnim zrakom, ki se bo prek Francije bližala Alpam, k nam od jugozahoda spet pritekal zelo topel zrak. Od srede naprej pa kaže, da se bo v višinah tudi nad našimi krajih zadrževal nekoliko hladnejši in nestabilen atlantski zrak.

V ponedeljek in torek bo povečini sončno in vroče, od srede naprej pa kaže na spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami in osvežitvijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!