Zadnja septembrska nedelja bo deževna

Slovenija 25. Sep 202201:00
Deževno na Žalah
Žiga Živulović jr./BOBO

Danes bo večinoma oblačno s pogostim dežjem.

Jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16 stopinj Celzija. Čez dan bo večinoma oblačno s pogostim dežjem. Več padavin bo na zahodu in jugu države, kjer bodo tudi nevihte z nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18, ob morju do 21 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. V torek bo oblačno in deževno, v sredo pa delno oblačno in večinoma suho, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 28. septembra do 3. oktobra?

Do konca tedna bo obsežno ciklonsko območje nad srednjo Evropo počasi oslabelo in se pomaknilo proti vzhodu. Nato se ob iznad zahodnega Sredozemlja nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka. Od juga in jugozahoda bo k nam dotekal dokaj topel in ob koncu tedna postopno bolj suh zrak.

V sredo bo delno jasno in predvidoma brez padavin, v četrtek in petek pa bo znova oblačno in deževno. Ob koncu tedna in na začetku prihodnjega kaže na dokaj toplo in večinoma suho vreme, po kotlinah bo zjutraj in dopoldne megla.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.