Vreme: živo srebro se bo povzpelo tudi do 36 stopinj Celzija

Slovenija 08. Jul 202101:00 > 09:14 0 komentarjev
Vreme: vročinski val
Vročinski val v Ljubljani. (Foto: Borut Živulović/BOBO)

V četrtek se bodo temperature v državi povzpele tudi do 36 stopinj Celzija. Zvečer bo predvsem na zahodu in severu možna kakšna nevihta.

Ponoči je bilo pretežno jasno. Zjutraj se bodo temperature gibale med 15 in 20 stopinj Celzija, kar bo v primerjavi z dnevnimi temperaturami prav sveže. Agencija za okolje RS (Arso) namreč napoveduje, da se bo lahko čez dan živo srebro povzpelo tudi do 36 °C. Zaradi vročine so izdali tudi opozorilo, da bo toplotna obremenitev do petka velika.

Četrtek bo sprva jasen, sredi dneva in popoldne pa bo občasno zmerno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Zvečer in v noči na petek bo predvsem na zahodu in severu možna kakšna nevihta.

Napoved za naslednje dni

V petek bo na Primorskem sončno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Vročina bo nekoliko popustila.

V soboto bo povečini sončno, na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Sončna bo tudi nedelja z majhno verjetnostjo neviht.

Kakšno bo vreme med 11. in 16. julijem?

V nedeljo se bo prek srednje Evrope proti vzhodu pomikalo manjše višinsko jedro nestabilnega zraka. V ponedeljek in torek bo pred višinsko dolino s hladnim zrakom, ki se bo prek Francije bližala Alpam, k nam od jugozahoda spet pritekal zelo topel zrak. Od srede pa kaže, da se bo v višinah tudi nad našimi krajih zadrževal nekoliko hladnejši in nestabilen atlantski zrak.

V nedeljo v notranjosti Slovenije ni povsem izključena kakšna nevihta, a prevladovalo bo sončno vreme. V ponedeljek in torek bo povečini sončno in vroče, od srede pa kaže na spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami in osvežitvijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!