Zaradi vode na delih strehe novomeškega velodroma popravila še niso mogoča

Slovenija 26. Jan 202312:03 0 komentarjev
Velodrom v Novem mestu s podrto streho
Robert Kokol/BOBO

Na velodromu v Češči vasi pri Novem mestu še vedno odstranjujejo sneg in vodo, ki sta v ponedeljek napihljivo streho tako obremenila, da se je zrušila. Po besedah direktorja občinskega Zavoda Novo mesto Aleša Makovca hoja po velodromu še vedno ni varna, saj voda visečo streho ponekod še vedno vleče navzdol. Zaradi tega podatkov o škodi v notranjosti še nimajo.

Potem ko so ponedeljkove obilne snežne padavine zrušile napihljivo streho nad velodromom v Češči vasi pri Novem mestu, sanacijska dela tam še vedno potekajo. Direktor občinskega Zavoda Novo mesto Aleš Makovac je za N1 povedal, da nadaljujejo odstranjevanje snega in vode, ki sta se nabrala v žepih podrte strehe ter na sredini objekta.

Po besedah direktorja s tem vzpostavljajo varnostne protokole za hojo po objektu, saj ta ni varen. “Večje količine snega in vode so še ujete na viseči strehi, ki je padla na velodrom. Na nekaterih delih se je ujelo tudi več kubičnih metrov vode, ki streho potiskajo navzdol. Hoja tam zato ni varna,” je pojasnil Makovac.

Prav zato jim še ni uspelo oceniti škode, ki je na objektu nastala. Da se ta ne bi še povečala, po besedah direktorja iščejo načine za odvajanje vode iz sredine objekta, kjer so atletske in kolesarske steze. Kot je dejal Makovac, so v stiku tudi s proizvajalci različnih delov velodroma, saj želijo pravilno ukrepati in škodo čim bolj omejiti.

Preberite še: Težek sneg podrl streho velodroma, državno prvenstvo prestavili (VIDEO)

Napihljivo streho nad velodromom je novomeška občina najela od podjetja Duol, ki je streho tudi proizvedlo. Kot je za N1 dejal direktor občinskega zavoda Makovac, bo to podjetje porušeno streho tudi odstranilo. Šele za tem pa bodo lahko sploh ugotovili, kolikšna je škoda v notranjosti objekta.

Velodrom v Novem mestu s podrto streho Velodrom v Novem mestu s podrto streho
Robert Kokol/BOBO
Velodrom v Novem mestu s podrto streho Velodrom v Novem mestu s podrto streho
Robert Kokol/BOBO
Velodrom v Novem mestu s podrto streho Velodrom v Novem mestu s podrto streho
Robert Kokol/BOBO
Velodrom v Novem mestu s podrto streho Velodrom v Novem mestu s podrto streho
Robert Kokol/BOBO
velodrom, Novo mesto velodrom, Novo mesto
Kolesarska zveza Slovenije/Facebook

Negotova je zato tudi časovnica popravil. Kot pravi Makovac, je sicer po pogovoru z direktorjem Duola Dušanom Olajem dobil zagotovila, da lahko podjetje po odobritvi s strani zavarovalnice novo streho namesti v 14 dneh. “Upam, da bo Duol ponudil kakšne nadgradnje in izboljšave sistema, da bo ta lažje kljuboval vremenu,” je ob tem dodal direktor Zavoda Novo mesto.

Popravila notranjih površin se bodo po njegovih besedah lahko začela šele po namestitvi nove strehe.

Novomeški velodrom bi moral od petka dalje gostiti državno prvenstvo kolesarjev, ki pa so ga na kolesarski zvezi takoj po nesreči odpovedali in prestavili za nedoločen čas. Prav tako so do nadaljnjega odpovedali vse treninge.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!