Posnetek otrok, zaradi katerega so zaprli streho znanega nakupovalnega središča

Svet 22. Mar 202318:39 2 komentarja
Beograd na vodi
Zajem zaslona/Twitter/@PatogeniP

V Beogradu so otroci uporabili zasilni izhod v nakupovalnem središču, da so se nenadzorovano povzpeli na streho in po njej skakali. Po tem, ko se je po družbenih omrežjih razširil videoposnetek njihovega početja, je nakupovalni center Galerija zaprl dostop do strehe.

Po družbenih omrežjih je zakrožil videoposnetek, ki prikazuje prizor s strehe nakupovalnega središča Galerija v Beogradu, ki je nekaterim na obraz narisal nasmeh, druge pa je ob njem pošteno zaskrbelo.

Ob pogledu navzgor so nakupovalci nad sabo namreč zagledali otroke, ki so hodili, tekli, se plazili in se igrali kar na plastični strehi Galerije, nakupovalnega središča v razvojnem kompleksu Beograd na vodi.

@moj_beograd ♬ original sound - moj_beo_grad

Med komentarji so se našli tisti, ki se jim dejanje otrok ni zdelo sporno, češ da gre za nedolžno otroško igro, medtem ko so drugi opozarjali, da je takšno početje lahko zelo nevarno in ima lahko tragične posledice ter se upravičeno spraševali, kje so starši otrok in kako so ti sploh prišli na streho. Kot so navedli na Instagramovem profilu moj_beo_grad, so otroci za dostop do strehe uporabili zasilni izhod.

Na posnetek so se odzvali tudi predstavniki kompleksa Beograd na vodi. “V želji po tem, da se takšni neprijetni prizori ne bi ponovili, in v upanju, da dosežemo najvišjo možno raven varnosti objekta in obiskovalcev, se je Beograd na vodi odločil, da javna površina strehe Galerije odslej ne bo več odprta za obiskovalce in da bo ta del strehe v bodoče namenjen izključno organizaciji prireditev,” so zapisali.

Dodali so, da pozivajo starše, da mladoletnih otrok ne puščajo brez nadzora ter da dosledno skrbijo za njihovo gibanje v Galeriji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje