Češki turist z avtom obtičal na plaži (VIDEO)

Magazin 13. Jul 202212:33 > 12:42 0 komentarjev
Hrvaška plaža
TikTok

Češki turist, ki je želel na Pelješcu avto obrniti kar na plaži, je obtičal v pesku. A to ni osamljen primer. Vsako leto iz Hrvaške prihajajo številni posnetki in fotografije podobnih prizorov.

Poletna turistična sezona je v polnem zamahu. Slovenci, Nemci, Avstrijci, Italijani, Čehi in številni drugi Evropejci med poletjem z avtomobili množično migrirajo na hrvaško obalo. Zaradi obilice jeklenih konjičkov pa na cestah proti morju in v turističnih krajih pogosto nastane gneča. Prometne nesreče in prekrški zato takrat tam niso redkost.

Z avtomobilom na plažo

Na družbenih omrežjih je včeraj zakrožil tudi posnetek s hrvaškega otoka Pelješac. Češki turist je na plaži Dingač obračal avto in se s sprednjima kolesoma zakopal v pesek. Ker reševalna akcija ni uspela, je turist avto pustil kar na plaži. Vozilo so iz peska pozneje potegnili s pomočjo džipa, je za N1 povedala priča dogodka, ki nam je odstopila tudi posnetek reševanja avtomobila.

Prometne nesreče in nenavadne prigode voznikov, ki so jih ujeli v objektiv, na Hrvaškem spremljajo tudi v Facebookovi skupini Prometni pripetljaji in nesreče. In vsako leto, ko trume turistov potujejo k našim južnim sosedom, stran znova zaživi. Na objavljenih fotografijah in posnetkih pa so ne le tuji turisti, ampak tudi domačini.

Podobno kot na Pelješcu se je zgodilo na otoku Murter, kjer je nekdo prav tako zapeljal na plažo, nato pa imel nemalo težav, ko se je želel vrniti na cesto.

Kot so zapisali na spletni strani, je dovoljeno objavljati fotografije vseh vozil, ki so se znašla v okoliščinah, ki niso v skladu s prometnimi predpisi. To so na primer vozila, ki so (brez znaka za invalide) parkirana na mestu za invalide; vozila, ki zasedejo dve ali tri parkirna mesta; vozila, ki jih vozniki parkirajo na javnih površinah ali se tam ustavijo … Kot pravijo, želijo s tem spodbuditi arogantne voznike, da dobro premislijo, kje in kako bodo naslednjič parkirali ali ustavili jeklenega konjička.

V Šibeniku pa se turisti namesto po plaži raje vozijo kar po mestni promenadi za pešce.

Parkirne sposobnosti turista iz Nemčije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.  

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!