Črnogorska skupščina izglasovala nezaupnico vladi Zdravka Krivokapića

Svet 04. Feb 202223:02 0 komentarjev
Stevo Vasiljevic/REUTERS

Črnogorska skupščina je s 43 glasovi za in 11 proti izglasovala nezaupnico vladi premiera Zdravka Krivokapića. Nezaupnico so podprli poslanci gibanja URA, ki jo vodi dosedanji podpredsednik vlade Dritan Abazović, in opozicije. Proti nezaupnici so bili poslanci Demokratske stranke in stranke Ujedinjena Crna Gora (Združena Črna gora).

Črnogorski premier Krivokapić v četrtek v parlamentu ni uspel z razrešitvijo Dritana Abazovića, saj poslanci niso potrdili ustreznega dnevnega reda. Zdravko Krivokapić je Abazovićevo razrešitev zahteval, ko je slednji v parlament vložil zahtevo za glasovanje o nezaupnici tehnokratski vladi. Gibanje URA je bilo sicer del vladne koalicije, v kateri so bili še Krivokapićevo gibanje Za budučnost Crne Gore (Za prihodnost Črne gore) in koalicija Mir.

Za nezaupnico črnogorski vladi so morali nasprotniki zbrati najmanj 41 poslancev v 81-članskem parlamentu. Zahtevo za glasovanje o nezaupnici je podpisalo 31 poslancev in so jo utemeljili s tem, da je treba ugotoviti, ali ima vlada še večinsko podporo v parlamentu. Krivokapića so obtožili, da otežuje sodelovanje vlade s parlamentom kot tudi neučinkovitosti vlade ter posledičnega nazadovanja reform in približevanja EU.

Stevo Vasiljevic/REUTERS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!