Eksplozija bombe na sodišču v Podgorici

Svet 03. Mar 202312:54 > 17:17 0 komentarjev
Podgorica
Policisti v Podgorici. Fotografije je simbolična (PROFIMEDIA)

Na sodišču v Podgorici je eksplodirala bomba. Eksplozija je bila usodna za moškega, ki je bombo aktiviral.

Na prvostopenjskem sodišču v Podgorici je eksplodirala bomba. Umrl je en človek, pet je poškodovanih, je potrdila črnogorska policija, ki primer preiskuje. Nihče od poškodovanih ni v življenjski nevarnosti.

Kot so še sporočili s črnogorske policijske uprave, je bila eksplozija usodna za moškega, ki je aktiviral bombo, najverjetneje ročno. Ta je eksplodirala ob 11.35.

Kot je za črnogorske Vijesti povedal Srđa Korać iz kriminalistične policije, je bil v eksploziji poškodovanih pet ljudi, ki so jih oskrbeli v kliničnem centru v Podgorici. Korać je po navedbah srbskega N1 prav tako povedal, da je imel moški, ki je bombo aktiviral, 39 let.

Predsednik odvetniške zbornice Zdravko Begović je pojasnil, da so bili med poškodovani odvetnik in dva uslužbenca sodišča, poroča črnogorska tiskovna agencija Mina.

Predsednica prvostopenjskega sodišča v Podgorici Željka Jovović je dejala, da so več let opozarjali na varnost v tej ustanovi. Opozorila je, da bi bil današnji primer lahko tudi “veliko hujši”. Kot so neuradno izvedeli pri časniku Vijesti, so napadalca v preteklosti že obsodili zaradi različnih kaznivih dejanj, med drugim zaradi napada na uslužbence policije, preprodaje drog in ponarejanja uradnih dokumentov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!