Elon Musk Vladimirja Putina izziva na dvoboj. Nagrada bi bila Ukrajina

Magazin 16. Mar 202213:13 1 komentar
Elon Musk
Profimedia

Tehnološki mogotec Elon Musk je na Twitterju pozval Vladimirja Putina na osebni dvoboj, katerega zmagovalec bi dobil Ukrajino. "Putin bo videti nešportno, ko bo premagal toliko šibkejšega nasprotnika," je Musku odgovoril čečenski voditelj Ramzan Kadyrov in Muska iz Elona preimenoval v Elono.

Direktor podjetij Tesla in SpaceX Elon Musk si želi, da se vojna v Ukrajini konča, a očitno ne s pomočjo diplomacije in sankcij. Musk bi zmagovalca vojne določil na dvoboju z Vladimirjem Putinom. “Tukaj in zdaj pozivam Vladimirja Putina na osebni dvoboj. Zmagovalec dobi Ukrajino,” je zapisal na svojem Twitter profilu.

Putin se na objavo do sedaj ni odzval, v bran pa sta mu stopila direktor ruske vesoljske agencije Dimitrij Rogozin in čečenski predsednik Ramzan Kadirov. Rogozin je Musku odgovoril s citatom ruskega pesnika Aleksandra Puškina, iz katerega je razvidno, da je po mnenju Rogozina Musk za Putina premlad in prešibek ter da bi bila njuna bitka zgolj izguba časa.

Musk je Rogozinu odvrnil, da mu bo izplačal deset odstotkov več denarja od ogledov dvoboja, zraven pa priložil sliko Putina, ki jaha medveda, in sebe, kako v roki drži plamenomet, iz katerega bruha ogenj. Pod fotografijama piše: izberi svojega bojevnika. V še enem tvitu je Musk zapisal, da lahko Putin na dvoboj pripelje svojega medveda.

Tudi čečenski voditelj Ramzan Kadirov, Putinov velik podpornik, je Musku dvoboj odsvetoval, saj da s Putinom nista niti v isti kategoriji, piše Business Insider. V zapisu, ki ga je Kadirov objavil na Telegramu, je zapisal: “Vladimir Putin bo videti nešportno, ko bo premagal toliko šibkejšega nasprotnika,” in dodal, da je Musk poslovnež in Twitter bloger, medtem ko je Putin svetovni politik, strateg ter nadloga Zahoda in Združenih držav Amerike.

Čečenski vodja je nadaljeval, da se bo moral Musk precej potruditi, da se iz “nežne Elone” spremeni v “brutalno Elono”. Predlagal mu je tudi nekaj čečenskih centrov za usposabljanje, iz katerih bi se iz čečenske republike vrnil kot Elon in ne Elona.

Musk se je Kadirovemu zahvalil, a odvrnil, da bi mu tako dobro usposabljanje dalo preveliko prednost. “Če je Putina dvoboja strah, bom pristal na to, da bom uporabljal le levo roko, čeprav nisem levičar,” je zapisal. Odziv Kadirova se je Musku očitno zdel zabaven, saj se je na svojem Twitter profilu preimenoval v Elono. Svojo podporo Ukrajini je sicer dokazal že s tem, da je v Ukrajini aktiviral Starlink, sistem za zagotavljanje univerzalnega dostopa do interneta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje