Ganljivo slovo nemške kanclerke in francoskega predsednika

Svet 04. Nov 202121:23 1 komentar

Po družbenih omrežjih je zakrožil posnetek ganljivega slovesa nemške kanclerke Angele Merkel in francoskega predsednika Emmanuela Macrona. Kanclerka, ki se od funkcije poslavlja po 16 letih, je včeraj zadnjič uradno odpotovala v Francijo.

Angela Merkel se je včeraj, kot smo že pisali, mudila na zadnjem uradnem obisku pri francoskem predsedniku Emmanuelu Macronu. Po družbenih omrežjih pa je danes zaokrožil video precej ganljivega slovesa dosedanje nemške kanclerke in francoskega predsednika – ko je Macron Merkel podelil najvišje francosko odlikovanje (veliki križ legije časti), sta se voditelja, oba zagovornika evropskih povezovanj, pred kamerami objela.

Namesto slovesne večerje v Elizejski palači sta se Merkel in Macron včeraj uradno poslovila v srednjeveškem mestu Beaune v vinorodni Burgundiji. Tam je Merkel, ki se od kanclerske funkcije poslavlja po 16 letih, skupaj z možem Joachimom Sauerjem, predsednikom Macronom in prvo damo Francije Brigitte Macron obiskala tudi Hospices de Beaune, nekdanjo ubožnico oziroma bolnišnico za revne iz 15. stoletja.

Angela Merkel bo kanclersko funkcijo prenehala opravljati po tem, ko bo oblikovana in zaprisežena nova nemška vlada. O sestavi vladne koalicije se trenutno pogajajo Socialni demokrati (SDP), ki so na septembrskih parlamentarnih volitvah prejeli največ glasov, Zeleni in liberalci FDP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje