Indijska sveta reka je videti kot velikanska penasta kopel

N1 video 09. Nov 202121:33 0 komentarjev
Indija
Profimedia

Eno od svetih indijskih rek Jamuno je v teh dneh prekrila gosta bela pena. Čeprav je pena strupena, ta indijska reka pa ena najbolj onesnaženih na svetu, to ni ustavilo domačinov, da bi se namakali v njej.

V začetku tega tedna je prebivalce ob reki Jamuno v Indiji presenetil nepričakovan pogled. Reka je bila prekrita z gosto peno, ki je strupena. Spominja na velikansko penasto kopel ali pa obilne snežne padavine.

Reka velja za eno najbolj onesnaženih na svetu. Lokalne oblasti so strupen pojav pripisale odplakam iz industrije. Velik del odgovornosti za izredno slabo stanje reke nosi glavno mesto New Delhi, saj veliko odplak iz tega 21 milijonskega mesta konča v Jamuni. V vladnem poročilu iz lanskega leta so zapisali, da se je kakovost vode v zadnjih petih letih izredno poslabšala.

Nevarna pena vseeno ni odvrnila številnih hindujskih vernikov, ki so se veselo namakali v reki, saj trenutno obeležujejo štiridnevni festival molitev soncu.

Težave tudi s smogom

Pena na reki Jamuno ni pa teh dneh ni edina težava New Delhija. Mesto je konec preteklega tedna zajel gost in nevaren smog. Kakovost zraka so poslabšali številni požari, ki so jih prižgali za praznovanje praznika Diwali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!