Italijan se je skušal cepljenju proti covidu-19 izogniti z umetno roko

Koronavirus 04. Dec 202123:32 0 komentarjev
Cepljenje, covid-19, koronavirus
PROFIMEDIA

Nek Italijan se je skušal cepljenju proti covidu-19 izogniti s pomočjo umetne roke. Pri tem ni bil najbolj spreten, saj so silikonsko roko zdravstveni delavci hitro zaznali. Moškega zaradi poskusa prevare tako zdaj obravnava policija.

“Ta primer bi lahko označili za smešen, če ne bi šlo za dejanje z izjemno resnimi posledicami,” je dejal predsednik italijanske dežele Piemont Albert Cirio v zapisu na Facebooku. Poudaril je, da je dejanje “nesprejemljivo v luči cene, ki jo je v času pandemije plačala naša skupnost v obliki človeških življenj, družbenih in gospodarskih stroškov”.

Do incidenta z umetno roko je prišlo v petek, tik pred zaostrovanjem pogojev za tiste, ki še niso bili cepljeni proti covidu-19. Od avgusta je bilo namreč v Italiji za obedovanje v restavracijah, obisk muzejev, kinematografov, gledališč in ogled športnih dogodkov potrebno covidno potrdilo, ki je pričalo, da je posameznik cepljen proti covidu-19, ga je prebolel ali je bil testiran. Od ponedeljka pa bodo te aktivnosti dosegljive le še s t. i. super covidnim potrdilom, ki ga pridobijo le cepljeni in preboleli.

Necepljeni bodo s testiranjem sicer še vedno lahko delali. Nove omejitve, zaradi katerih v Italiji potekajo tudi številni protesti, so bile uvedene zaradi porasta okužb s covidom-19. V zadnjih dneh zaskrbljenost še dodatno zbuja različica novega koronavirusa omikron.

Italija je bila med evropskimi državami, ki jih je pandemija ob izbruhu lani najmočneje prizadela. Trenutno so razmere v državi veliko boljše kot v njenih sosedah. V četrtek so poročali o 16.800 novih primerih v zadnjih 24 urah in 72 smrtih. Polno cepljenih je v državi skoraj 85 odstotkov prebivalcev, starih več kot 12 let. Ta teden so vsem odraslim omogočili dostop do poživitvenega odmerka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!