Ker je zamudila let, se je postavila pred letalo in mahala presenečeni posadki

Svet 03. Nov 202310:46 3 komentarji
letališče
Foto: Posnetek zaslona

Potniki na avstralskem letališču v mestu Canberra so bili v sredo priča nenavadnemu dogodku. Ena od potnic je očitno zamudila let, zato se je odločila, da se bo prerinila mimo osebja, stekla na vzletno-pristajalno stezo in se postavila pred letalo. Očividci so žensko posneli, kako maha presenečeni posadki letala, ki se je ravno pripravljala na vzlet.

Očividci so avstralskim medijem povedali, da je ženska očitno zamudila let v Adelajdo.

Zato se je postavila pred Airbus A320 letalske družbe QantasLink in mahala pilotu, ki je s posadko že sedel v kabini in se pripravljal na vzlet. Na posnetku, ki je zakrožil po družbenih medijih, je videti, kako ženska postopa pred desnimi vrati letala in očitno upa, da se bodo odprla.

Dennis Billic, eden od očividcev, je dogodek opisal kot “rahel kaos”, piše NZHerald. Druge priče so dejale, da “še sreča, da so pilota opozorili na dogajanje oziroma da je sam opazil žensko in motor letala ugasnil”.

Na letalu v Adelajdo je bil tudi Simon Hales, ki je bil priča celotnemu dogajanju. Opisal je, kako se je ženska “prerinila mimo osebja na vratih, stekla na vzletno-pristajalno stezo in nato do letala”.

Zaradi nenavadnega incidenta so bili leti prestavljeni za 10 minut, žensko pa so aretirali zaradi teka po pristajalni stezi ter ogrožanja sebe in drugih. Tiskovni predstavnik avstralske zvezne policije je dejal, da naj bi jo na sodišče privedli danes.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje