Kraljica Elizabeta II. na zabavi ob 70. obletnici svoje vladavine

Svet 05. Feb 202217:49 > 18:40 0 komentarjev
kraljica Elizabeta
Joe Giddens/REUTERS

Britanska kraljica Elizabeta II. se je danes udeležila zabave v počastitev njenih sedem desetletij na prestolu, kar bo sicer obeležila v nedeljo. V enem redkih nastopov v javnosti v zadnjem času je bila 95-letna kraljica vidno dobre volje. Pogovarjala se je z ljudmi in na koncu tudi razrezala torto.

Kraljica je sprejem danes zjutraj pripravila v rezidenci v Sandringhamu na vzhodu Anglije.

Oblečena v modro obleko in z biserno ogrlico je veselo kramljala s povabljenimi predstavniki lokalne skupnosti in različnih skupin prostovoljcev.

Zatem je razrezala torto z znakom jubileja na vrhu, povabljenci pa so ji izročili šopek rož, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

kraljica Elizabeta
Joe Giddens/REUTERS

Med gosti je bila tudi Angela Wood, ki je pomagala pripraviti recept za piščanca ob kronanju, s katerim so postregli na banketu leta 1953. Tedaj je bila 19-letna dijakinja na kuharski šoli Cordon Bleu, navaja AFP.

Kraljico so tudi fotografirali, ko se je sprehodila izven Sandringhama.

kraljica Elizabeta
Joe Giddens/REUTERS

Imela je tudi palico, ki jo uporablja že vse od oktobra, ko je morala zaradi zdravstvenih težav preživeti noč v bolnišnici.

V protokolu sicer pojasnjujejo, da kraljica palice pravzaprav ne potrebuje iz zdravstvenih razlogov, še poroča AFP.

Kraljica bo sicer platinasti jubilej prihoda na prestol praznovala v nedeljo, na 70. obletnico smrti njenega očeta, kralja Jurija VI. Tedaj je bila stara 25 let.

Večje slovesnosti ob tej obletnici sicer niso predvidene, ampak jih bodo izvedli junija, ko bodo imeli Britanci tudi podaljšan konec tedna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!