Lufthansa zaradi pomanjkanja osebja odpovedala več kot 3.000 letov

Svet 23. Jun 202219:59 0 komentarjev
Lufthansa
Kai Pfaffenbach/REUTERS

Potem ko je nemški letalski prevoznik Lufthansa zaradi pomanjkanja osebja nedavno sporočil, da bo julija na letališčih v Frankfurtu in Münchnu odpovedal 900 letov, se je danes odločil, da v času poletnih počitnic odpove še dodatnih 2200 od okoli 80.000 letov.

Medtem ko so se sprva napovedane odpovedi nanašale na lete ob petkih, sobotah in nedeljah, se nov ukrep nanaša tudi na ostale dneve med tednom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zmanjšali se bodo tako leti na domačih kot evropskih povezavah, ne pa tudi na “dobro rezerviranih klasičnih počitniških destinacijah”, so sporočili iz prevoznika, ki je ob tem poudaril, da lahko potniki pričakujejo spremembe v voznem redu.

V Lufthansi so osiromašen vozni red pripisali stavkam letališkega varnostnega osebja, vremenskim dogodkom in predvsem velikemu številu okužb s koronavirusom, ki povzročajo kadrovske težave.

Glavni izvršni direktor Lufthanse Carsten Spohr je prejšnji mesec sicer pojasnil, da pričakujejo rekordno turistično dejavnost, saj se ljudje vračajo k potovanjem, potem ko so se sprostile omejitve za zajezitev covida-19. Lufthansa je v prvem četrtletju prepeljala 13 milijonov potnikov, kar je več kot štirikrat več kot v enakem času lani. Takrat so jih našteli tri milijone.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!