Na meji s Francijo po plazu našli trupla treh pogrešanih Italijanov

Svet 14. Apr 202313:43 0 komentarjev
Reševalni helikopter
Simbolična fotografija (Vir: PROFIMEDIA)

Reševalci so danes na francosko-italijanski meji našli trupla treh moških, ki jih je v četrtek zasul snežni plaz. V tem delu Alp je do proženja snega prišlo že v nedeljo, ko je na francoski strani življenje izgubilo šest ljudi.

Italijanski reševalci so danes sporočili, da so našli trupla treh moških, ki so bili pogrešani od četrtka, potem ko jih je zasul plaz pod vrhom Pointe de la Golette na francosko-italijanski meji v bližini alpskega smučarskega središča Val d’Isere.

Trupla treh italijanskih državljanov so našli v jutranjih urah in jih prepeljali v italijansko mesto Aosta, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Tiziano Trevisan, tiskovni predstavnik gorske reševalne službe v dolini Aosta.

Vodniku skupine pohodnikov, ki jih je zasul plaz, se je uspelo rešiti in se pridružiti skupini italijanskih reševalcev, ki so jih iskali. Trenutno je hospitaliziran, vendar je njegovo zdravstveno stanje stabilno, je še povedal Trevisan.

Pointe de la Golette je 3.100 metrov visok alpski vrh na meji med dolino Aosta v Italiji in francosko Savojo, nekaj kilometrov vzhodno od francoskega smučišča Val D’Isere.

V nedeljo se je sprožil plaz tudi v bližini Mont Blanca na francoski strani meje z Italijo, v katerem je umrlo šest ljudi. V soboto pa se je plaz sprožil tudi na Mali Mojstrovki in poškodoval pet ljudi. Vremenoslovci tudi po novi snežni pošiljki opozarjajo na veliko nevarnost snežnih plazov v slovenskem visokogorju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!