Najhitrejši čevlji na svetu obnoreli splet: z njimi do cilja precej hitreje

Magazin 19. Maj 202305:49 0 komentarjev
moonwalkers, najhitrejši čevlji na svetu
INSTAGRAM/Shiftrobotics

Z električnimi čevlji, ki jih poganja umetna inteligenca, se lahko premikamo tudi do dvainpolkrat hitreje kot običajno.

Nekateri se morda še spomnite kotalk, ki smo si jih včasih pritrjevali na čevlje in se z njimi vozili naokrog.

Zdaj je tukaj sodobna različica, električni čevlji, ki jih poganja umetna inteligenca, imenovani moonwalkers. Na posnetku, ki je na TikToku od začetka leta zbral že več kot 24 milijonov ogledov, lahko vidimo ljudi, ki se sprehajajo po mestu in v pisarnah z nenormalno hitrostjo, čeprav je videti, kot da hodijo čisto normalno. Podroben pogled pokaže, da imajo čez čevlje na nogah s trakovi pritrjene nekakšne kotalke. Premikanje ljudi je videti podobno, kot je bil videti sloviti moonwalk Michaela Jacksona, le da se je on premikal nazaj.

@shiftrobotics What Are Moonwalkers??? 🌙 👟 Moonwalkers are the world’s fastest shoes that allow you to walk up to 7 mph, thats slightly double your average walking speed! 🌎 💨 Do you think this is the future of transportation? 🏃‍♂️ 💨 #transportation #transportationdesign #moonwalkers #eshoes #electricshoes #worldsfastestshoes #ShiftRobotics #newtech #newgadgets #electrictransport #electrictechnology ♬ Stranger Things – Kyle Dixon & Michael Stein

Morda je prav ta podobnost navdihnila Šunje Žanga, lastnika podjetja Shifrobotics iz ameriške zvezne države Severna Karolina, da je obuvalu nadel ime moonwalkers.

Zanj trdi, da gre za “najhitrejši čevelj na svetu”. Če si jih nataknete, namreč lahko dosežete hitrost kar 10,5 kilometra na uro (7 milj na uro), pri čemer normalno hodite. “To je kot tekoča steza na letališčih,” je povedal Žang za spletno stran Insider. “Z vsakim korakom, ki ga naredite, se pod vašimi nogami premika tudi tekoči trak.”

Povprečna oseba lahko tako prevozi približno tri milje na uro, pravi Žang v videu TikTok. Moonwalkers omogočajo tudi preklapljanje iz hitrega v običajni način, tako da lahko hodimo tudi po stopnicah. In cena? Malenkost: le malo manj kot 1.300 evrov (1.400 dolarjev).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!