Nekdanji poveljnik Nata: Putin je pripravljen narediti strašna grozodejstva

Svet 09. Mar 202214:23 > 14:40 2 komentarja

Vladimir Putin postopoma stopnjuje konflikt, bolj kot kadarkoli je pripravljen narediti nerazumno škodo in strašna grozodejstva v Ukrajini, poleg tega pa išče priložnost, da udari po Natu, je za CNN dejal Wesley Clark, upokojeni ameriški general in nekdanji vojaški poveljnik zveze Nato.

Kot je še povedal, se je pritisk na Putina nekoliko povečal, in on to čuti. “Za vse strožje sankcije ne more enakomerno odgovoriti ZDA, zato bo uporabil to, kar ima. To pa je grožnja z orožjem za množično uničevanje,” je še povedal Clark.

Vojna v Ukrajini sicer poteka že 14. dan. Po včerajšnji uspešni evakuaciji več tisoč civilistov iz mesta Sumi na severovzhodu Ukrajine se evakuacija danes nadaljuje. Po besedah namestnice predsednika vlade Ukrajine Irine Vereščuk sta se Rusija in Ukrajina dogovorili o enodnevni prekinitvi ognja okoli več evakuacijskih koridorjev. V Turčiji se bosta jutri sestala ruski in ukrajinski minister za zunanje zadeve. Po informacijah Kijeva je bilo od začetka invazije ubitih več kot 12.000 vojakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje