Po eksploziji v tovarni s plastiko na Tajskem evakuirali okolico

Svet 05. Jul 202119:20 > 21:19 0 komentarjev
tajska
Soe Zeya Tun/REUTERS

Na obrobju tajske prestolnice Bangkok je v tovarni s plastiko odjeknila eksplozija. Po doslej zbranih podatkih je poškodovanih vsaj 29 ljudi, na tisoče ljudi je bilo zaradi strupenih plinov, ki so se začeli širiti z mesta nesreče, in možnosti ponovne eksplozije primoranih zapustiti svoje domove.

Po poročanju tujih medijev je danes v tajski tovarni s plastiko odjeknila eksplozija. Oblasti so odredile evakuacijo okoliških predelov. Tudi bolnike iz bližnjih bolnišnic so prepeljali na varno, poroča Independent. Po poročanju Al Jazeera je v nesreči življenje izgubila ena oseba. Šlo naj bi za prostovoljnega reševalca, ki so ga našli med razbitinami.

Po poročanju lokalnih medijev je v tovarni eksplodiralo okoli tretje ure zjutraj po lokalnem času. V tovarni na obrobju Bangkoka, slabih pet kilometrov od glavnega letališča Suvarnabhumi, pa so izdelovali peno in plastične palete.

Po poročanju tamkajšnjih prebivalcev naj bi bilo šok od eksplozije moč čutiti kilometre stran. Jaruwan Chamsopa, ki živi dobre tri kilometre od tovarne, je tako po poročanju lokalnih medijev dejal, da je eksplozija poškodovala streho njegove hiše. Poleg tega so na vseh stanovanjskih objektih na njeni ulici počila okna, še poroča Indipendent.

tajska tajska
Soe Zeya Tun/REUTERS
tajska tajska
Soe Zeya Tun/REUTERS
tajska tajska
Soe Zeya Tun/REUTERS
tajska tajska
Soe Zeya Tun/REUTERS
tajska tajska
Soe Zeya Tun/REUTERS
tajska tajska
Soe Zeya Tun/REUTERS

Tamkajšnji gasilci se še vedno borijo s požarom, ki je izbruhnil po eksploziji. Oblasti pa so v strahu, da bi zaradi razlitja več kot 20 tisoč vnetljivih kemikalij lahko prišlo do ponovnih eksplozij, odredile evakuacijo prebivalcev v radiju petih kilometrov od središča eksplozije.

Vzrok eksplozije še ni potrjen. Po podatkih letališča Suvarnabhumi poleg tega niso odpovedali nobenih letov, vendar so dodali, da situacijo podrobno spremljajo in so “v visoki pripravljenosti ob morebitnem poslabšanju situacije sprejeti ustrezne ukrepe”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!