Po prijetju umrl drugi osumljenec za kanadski množični morilski pohod

Svet 08. Sep 202206:33 0 komentarjev
Osumljenec, Kanada
REUTERS

Kanadska policija je prijela tudi drugega osumljenca za napad z nožem, v katerem sta skupaj z bratom ubila deset ljudi, 18 pa je bilo ranjenih. Mylesa Sandersona je policija prijela, potem ko je izsledila avtomobil, s katerim je bežal. Kmalu po aretaciji je 32-letni Myles Sanderson umrl, okoliščine njegove smrti pa še niso povsem jasne.

V oddaljeni kanadski regiji Saskatchewan se je končalo iskanje glavnih osumljencev za enega najhujših napadov v novejši zgodovini države. V torek so najprej našli truplo Damiena Sandersona, zdaj pa so prijeli še njegovega brata Mylesa. Ta je kmalu po aretaciji umrl, kanadska policija pa je sporočila, da je doživel “zdravstveno stisko”. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer so ga kasneje razglasili za mrtvega. Vzrok smrti bo pokazala obdukcija. Prav tako za zdaj še vedno ni znano, zakaj je umrl Damien Sanderson, ki ga je policija našla na prostem, s poškodbami. Za zdaj še vedno preiskujejo, ali ga je med begom ubil brat Myles.

“Provinca si lahko oddahne,” je sporočila častnica kanadske kraljeve policije Saskatchewan Rhonda Blackmore. Dejala je, da so na sled Mylesu prišli po prijavi, da je na enem od posestev v Saskatchewan ukradel belo vozilo, kasneje pa so dobili več kot 20 prijav občanov, ki so opazili vozilo na avtocesti.

Policija je začela slediti Mylesu, ko je po avtocesti bežal s 150 kilometri na uro, v bližini mesta Wakaw. Občani so na svoje mobilne telefone dobili obvestilo, naj poiščejo zatočišče, saj so opazili oboroženega moškega, ki je vozil ukraden bel avtomobil znamke Chevrolet, v vozilu pa je imel tudi nož. Osumljenca je v treh provincah iskalo več sto policistov.

Sanderson
PROFIMEDIA

Motiva še nimajo

Policija še ni razkrila nobenega domnevnega motiva za divjanje z nožem na 13 različnih lokacijah. Večina ubitih – tudi brata Sanderson – je bila iz domorodne skupnosti James Smith Cree Nation.

Kanadska komisija za pogojne izpuste je v torek sporočila, da bo preučila, zakaj je bil Myles Sanderson predčasno izpuščen iz zapora, kjer je služil štiriletno kazen zaradi več nasilnih kaznivih dejanj.

Februarja je odbor dejal, da “ne bo predstavljal nepotrebnega tveganja” in da bo njegova izpustitev “prispevala k zaščiti družbe”, kar je olajšalo njegovo rehabilitacijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!