Princ Harry se je z ganljivim zapisom poklonil kraljici Elizabeti II.

Svet 12. Sep 202214:37 0 komentarjev
Princ Harry
Profimedia

Britanski princ Harry se je danes z zapisom poklonil preminuli babici, kraljici Elizabeti II., ki jo je opisal kot kompas, in se ji zahvalil za nasvete. Obenem je izrazil spoštovanje do očeta kot novega kralja, Karla III. Že konec tedna je čustveni zapis babici namenil tudi princ William.

“Ko slavimo življenje moje babice, njenega veličanstva kraljice – in žalujemo ob izgubi – se vsi spominjamo, kolikim nam je bila v svoji zavezanosti služenju in dolžnosti kompas,” je zapisal princ Harry in dodal, da je bila Elizabeta II. deležna spoštovanja in občudovanja na globalni ravni.

Čeprav mu slovo prinaša veliko bolečino, bo za vedno hvaležen za vsa njuna srečanja – od prvih otroških spominov do trenutka, ko je kraljica spoznala njegovo drago soprogo in objela svoje ljubljene pravnuke, je zapisal v objavi na svoji spletni strani Archewell.

Zahvalil se ji je za predano služenje, pametne nasvete in nalezljiv smeh, češ da se sedaj smejijo tudi oni, ko vedo, da sta z dedkom, pokojnim kraljičinim soprogom Filipom, znova združena.

“Sedaj izkazujemo čast mojemu očetu v njegovi novi vlogi kralja Karla III.,” je dodal.

Princ Harry in princ William
REUTERS/Paul Childs

Že minuli konec tedna se je kraljici poklonil tudi njegov starejši brat, princ William, ki je poudaril, da je z njeno smrtjo svet izgubil “izjemnega voditelja”, medtem ko je sam izgubil babico. Zapisal je, da je bila ob njem tako v njegovih najsrečnejših kot tudi najbolj žalostnih dneh.

Tudi on je izrazil veliko žalost ob izgubi, a obenem hvaležnost, ker je bil vse življenje deležen njene modrosti in razumevanja. Spomin na babico bo počastil tako, da bo podpiral očeta, novega kralja, kakor bo le lahko.

Po smrti kraljice Elizabete II., ki je po več kot 70 letih na prestolu stara 96 let preminila minuli četrtek, je novi kralj postal princ Charles. William, ki je njegov najstarejši sin, je obenem postal prestolonaslednik in od očeta tudi prevzel naziv valižanski princ.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!