Škandal v Splitu: nekdanji podžupan želel imeti spolni odnos z mladoletnico

Svet 13. Jun 202217:37 > 14. Jun 2022 10:09 0 komentarjev
Bojan Ivošević
N1

Nekdanji splitski podžupan Bojan Ivošević se je po marčevski aferi, v kateri je grozil eni od urednic hrvaškega časnika Slobodna Dalmacija, zapletel v nov škandal. Tokrat naj bi se ob sodelovanju nekdanjega mestnega svetnika Luke Baričića dogovarjal za spolni odnos z mladoletnico, je v nedeljo razkril hrvaški časnik Večernji list.

Tako Luka Baričić kot Bojan Ivošević sta bila vse do danes kandidata na listi Ivice Puljaka na prihajajočih lokalnih volitvah v Splitu, ki bodo 26. junija in na katerih se Puljak znova poteguje za županski položaj, Ivošević pa za podžupanskega. Baričić in Ivošević sta se po pisanju Večernjega lista dogovarjala za spolni odnos z dvema dekletoma iz Srbije, od katerih naj bi bila ena mladoletna.

Pogovor se je po pisanju Večernjega lista, ki je pridobil korespondenco z eksplicitno spolno avdio- in videovsebino, odvil sredi preteklega meseca. Iz njega “nedvoumno izhaja, da se je član predsedstva stranke Center Luka Baričić dogovarjal za spolni odnos z dekletom v zameno za pomoč pri zaposlitvi v Splitu”.

Baričić je po pisanju časnika prek aplikacije WhatsApp povezal Ivoševića z njeno mlajšo sestro, ta pa ji je dejal, da njenih 17 let “ni problem”. Baričić je danes na tiskovni konferenci v Splitu, ki so jo skupaj sklicali on, Puljak in Ivošević, dejal, da se umika iz politike. Obenem je dodal, da se za svojo intimo ne namerava opravičevati. Ivošević je zatrdil, da je komunikacijo prekinil, ko je izvedel, da gre za mladoletnico, in da je bil “ključni cilj tega gnusnega napada on”. Puljak pa je izjavil, da gre za mafijski obračun.

“To je kampanja mafijcev in kriminalcev ter skupin iz podzemlja, ki so vodile to mesto. Takšni ljudje hodijo med nami, in pozivam vse prebivalce Splita, da gredo na volitve in to končajo,” je dejal nekdanji župan. Puljak je z mesta župana odstopil konec marca letos zaradi afere, ki jo je povzročil Ivošević. Ker mu ni bil všeč eden od člankov v Slobodni Dalmaciji, je namreč prek telefona verbalno napadel urednico mestne redakcije Nikolino Lulić in ji grozil, da se bo napil njene krvi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!