Slovenski poslovnež trdi, da so mu v Beogradu ukradli hotel

Svet 30. Mar 202215:24 > 16:13 2 komentarja

Nekdanji solastnik beograjskega hotela Life Design Slovenec Miloš Plantarič je svojega nekdanjega poslovnega partnerja obtožil, da mu je ob podpori vladnih funkcionarjev in kriminalne združbe ukradel hotel, poroča srbski N1.

Slovenski poslovnež Miloš Plantarič je v Beogradu organiziral novinarsko konferenco, na kateri je dejal, da mu je kriminalna združba na čelu z Veljkom Belivukom in Markom Miljkovićem zasegla hotel Life Design. Novinarjem je pokazal tudi posnetek nadzornih kamer, ki po njegovih besedah prikazuje vdor kriminalne združbe v hotel.

Hotel stoji v Balkanski ulici v Beogradu. Plantarič, ki je bil solastnik hotela, trdi, da se je afera začela med izrednimi razmerami zaradi koronavirusa aprila leta 2020, poroča srbski N1. Takrat naj bi drugi solastnik lastništvo celotnega hotela nezakonito prenesel na drugo podjetje. “Sodišče je legaliziralo krajo mojega hotela po tem, ko so ga dodelili mojemu poslovnemu partnerju. Za njim očitno stoji nekdo zelo močan, ki ima vpliv na policijo, tožilstvo in sodišče,” je dejal Plantarič. “Pozivam vse državne organe, da povedo, kdo je tako močan, da si lahko to dovoli,” je dodal.

Miloš Plantarič
N1

Plantarič je leta 2020 vložil tožbo na sodišče, da je zakoniti lastnik hotela, vendar po njegovih besedah sodišče ni naredilo nič. Takratni odvetnik mu je svetoval, naj si poišče varovanje in se vrne v hotel. “To sem naredil, našel človeka, ki ga bom imenoval organizator. Svetoval mi je, naj za varovanje najamem TNT Protect, za katerega sta delala Belivuk in Miljković,” je dejal. Plačal jim je 12.000 evrov, obljubili pa so mu, da si bo lahko povrnil lastništvo nad hotelom. Ko je 12. maja leta 2020 prišel v hotel, ga je tam pričakalo več moških, med katerimi je bil glavni Miljković. Dejal mi je, da dogovor z organizatorjem ne velja več in da mu bodo vzeli ključe in premoženje hotela. Po besedah Plantariča so mu svetovali, naj ne zavrne ponudbe, saj imajo za seboj policijo in politiko.

Plantarič je nato stopil v stik s slovenskim veleposlaništvom, kjer so mu zagotovili pogovor s policijo. “Na policijo sem prišel 29. novembra, državno tožilstvo pa je odločilo, da ni šlo za kaznivo dejanje oziroma za izsiljevanje, in mojo prijavo zavrnilo,” je dejal.

Po nasilnem prevzemu hotela naj bi po Plantaričevih besedah sledila še tatvina stvari. Tako naj bi kriminalna združba iz hotela odnesla stroj za likanje oblačil, različno pohištvo, celotno hotelsko kuhinjo, računalnike, postelje, omare, televizije in drug hotelski inventar. Ob tem naj bi tudi poškodovali notranjost hotela, po Plantaričevih besedah pa naj bi povzročili 700.000 evrov škode. Dejal je še, da so mu z zaplembo hotela odvzeli velik del njegova življenja, ob tem pa naj bi prejel tudi več groženj, kot so grozilna pisma in predrte pnevmatike na avtomobilu, zato se je v zadnjem obdobju zadrževal zunaj Beograda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje