V Indiji moški s strupeno kobro umoril ženo

Svet 22. Nov 202110:26 > 11:40 0 komentarjev
Indijska zakonca
CNN

Sodišče v Indiji je 27-letnega Suraja Kumara spoznalo za krivega umora 25-letne žene Utre. Kumar, ki je ženino družino izsiljeval za denar, je umor po prvem neuspelem poskusu izvedel s pomočjo strupene kobre, ki je Utro dvakrat ugriznila v roko. Sodišče je moža obsodilo na dosmrtno zaporno kazen.

Utro je doma našla nepremično ležati njena mama. Družina jo je odpeljala v eno tamkajšnjih bolnišnic, a je bilo za 25-letnico žal prepozno. Obdukcija je pokazala, da jo je nekaj ur pred smrtjo ugriznila zelo strupena kobra. To bi sicer lahko pomenilo konec zgodbe, saj v Indiji ugrizi kač niso tako nenavadni. Ker pa so se njeni družini okoliščine smrti zdele sumljive, je podala prijavo na policijo. Podrobnosti primera, ki je močno odmeval v indijski javnosti, so bile razkrite med sodnimi obravnavami.

Ni želel skrbeti za ženo

Suraj Kumar in Utra sta se spoznala na platformi za spoznavanje in zmenkarije. Poročila sta se maja 2018. Kot je razkril Utrin brat Višu, je imela njegova sestra učne težave, zato so ji želeli poiskati moža, ki bi zanjo skrbel. 27-letni Kumar, ki je bil zaposlen v banki, je izhajal iz skromne družine. Njegov oče je vozil rikšo, mati je bila gospodinja. Kot razkrivajo sodni dokumenti, naj bi se Kumar z Utro poročil zaradi finančne koristi. Ob poroki je namreč od nevestine družine prejel zajetno doto — skoraj šest tisoč evrov, 720 gramov zlata in vozilo znamke Suzuki.

V prvem letu zakona sta dobila sina, a kmalu so Kumar in njegovi starši zahtevali več. Utrin oče je namreč sodišču razkril, da je ugodil vsem Kumarjevim zahtevam in mu vsak mesec izplačeval 95 evrov za skrb hčerke. Ker pa so Kumarja začele motiti ženine težave, je začel načrtovati njeno smrt. Leta 2019 je postal obseden s kačami, ure in ure je po spletu gledal njihove posnetke. Februarja je nato za 121 evrov kupil Russllovega gada, eno najbolj agresivnih kač na azijski celini.

Po prvem ugrizu je bila 25-letnica 52 dni hospitalizirana

Kumar je po nakupu kačo položil v ženino posteljo, a se je poskus umora izjalovil, saj jo je Utra pravočasno opazila. Mož je kačo ujel in jo dal v plastično vrečko, a je v noči na 2. marec poskusil znova. Kačo je prisilil v ugriz in jo pozneje odvrgel. Utra, ki se je po ugrizu zbudila, je začela kričati, mož pa jo je odpeljal v bolnišnico.

Že naslednji dan naj bi Kumar po spletu kupoval novo kačo, tokrat kobro. Utra se je po 52 dneh zdravljenja v bolnišnici domov vrnila 22. aprila. 6. maja, torej samo 15 dni po izpustu iz bolnišnice, je Kumar poskusil znova. Pred spanjem je soprogi ponudil sok s pomirjevali. Ko je zaspala, je v njeno posteljo drugič vrgel strupeno kobro. Ker je kača ni ugriznila, jo je Kumar zgrabil za glavo in prisilil, da je žival strupnike zarila globoko v Utrino levo roko. Kljub prizadevanjem 27-letnika, da bi bil videti ugriz kot nesreča, so dokazi kazali nasprotno.

Kobra
PROFIMEDIA

Dva para sledi ugrizov sta bila namreč široka 2,3 oziroma 2,8 centimetra, kar je precej več od tipične širine kobrinih zob. Ravno tako je bil sumljiv čas ugriza. “Kobre na splošno ne ugriznejo, razen če so izzvane. V večernih urah po navadi mirujejo,” je na pričanju pojasnil Hari Šankar, glavni preiskovalec primera. Preiskovalci so navedbe podkrepili z dokazi s poskusom na umetni lutki. Prav tako so strokovnjaki ugotavljali, kako je kača prišla v hišo. V času umora naj bi bila okna njunega domovanja zaprta, prav tako ni bilo nobene možnosti, da bi se kača priplazila na višino oziroma prvo nadstropje, kjer je bila spalnica.

Kot še piše v sodnih dokumentih, je Kumar po umoru ostal buden vso noč in uničil dokaze. Na telefonu je izbrisal zgodovino klicev, da bi prikril sledi, da je bil v stiku z vodnikom kač. Kačo, ki jo je pokončal Utrin brat in jo zakopal v bližini družinske hiše, je policija v sklopu preiskave odkopala in opravila obdukcijo. Ta je pokazala, da je njen želodec prazen. Po navedbah preiskovalca Šankarja kača v sedmih dneh prebavi hrano. “To pomeni, da je od njenega zadnjega obroka minilo sedem dni. Kobra, ki živi v naravnem okolju, se prehranjuje vsaj dvakrat na dan,” je dejal.

Kumar dejanja ni obžaloval

Sodišče je Kumarja spoznalo za krivega in ga obsodilo na dosmrtni zapor. Sodnik je njegovo dejanje označil za hudobno in grozljivo. Čeprav je Utra umrla zaradi kobrinega ugriza, je bil pravi morilec njen mož, je dejal v sodbi.

Smrt 25-letne Utre ni prva v Indiji, ki vključuje obtožbe umora s kačo. Pred tem je sodišče obravnavalo primer ženske iz zvezne države Radžastan. Smrti zaradi kačjih ugrizov v Indiji sicer niso redke. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je med letoma 2000 in 2019 zaradi ugrizov umrlo 1,2 milijona ljudi. 99,9 odstotka kačjih ugrizov je v tej državi označenih kot naključnih. “Ne vemo, koliko teh primerov je bilo umorov, ki so bili prikazani kot nesreča,” je dejal glavni preiskovalec Šankar.

“V takšnih primerih je zelo pomembno dokazati, da je ugriz posledica umora in ne naključnega dejanja,” je še poudaril. “Policija in tožilstvo sta dobro opravila svoje delo,” pa je po razglasitvi sodbe dejal Utrin brat Višu. “Kumarju so dokazali krivdo, ob tem pa ni pokazal nobenega obžalovanja. To je res šokantno,” je še povedal. Skrbništvo nad dveletnim sinom je sprejela njena družina, ki bo ohranjala spomin na ljubečo mater.

Avtorici: Rhea Mogul, Esha Mitra/CNN

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!