V srbski občini ponovno opazili črnega panterja

Svet 12. Nov 202217:15 0 komentarjev
črni panter
PROFIMEDIA

V srbski občini Apatin, ki leži blizu meje s Hrvaško, so znova opazili črnega panterja.

Črni panter, ki so ga na območju blizu meje med Srbijo in Hrvaško opazili pred dnevi, se še naprej potika po območju srbske občine Apatin. Potem ko so ga nedavno videli na poljih pri vasi Sonta, so ga danes opazili v neposredni bližini tamkajšnjega zdravilišča Junaković, navaja srbski N1.

Lokalne oblasti v Apatinu so tako občane zaprosile, naj v smeri, kjer so opazili panterja, ne hodijo daljših razdalj, pri čemer enako velja za smer prigrevškega gozda, ki prav tako leži v občini Apatin. “To je zelo nevarna in nepredvidljiva divja žival,” so dodali.

V lov na panterja so vključene vse pristojne strokovne službe, pa tudi strokovna služba živalskega vrta Palić, ki je na severu Srbije.

Da je videl črnega panterja, je, kot smo že pisali, za srbski N1 potrdil domačin iz Apatina, lokalni kmet Petar Sladić. Poudaril je, da ni nobenega dvoma o tem, da je šlo za to žival, saj kot nekdanji lovec dobro pozna anatomijo lokalne divjadi. Dodal je, da je več dni okleval s prijavo na policijo, saj se je bal posmeha domačinov. Več v prispevku Domačin za N1: Med delom na njivi sem videl črnega panterja (VIDEO).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!