Vložena obtožnica proti Slovencu, ki je streljal na zadrske policiste

Svet 29. Jun 202222:15 > 22:16 0 komentarjev
Sodišče
PROFIMEDIA

Županijsko državno tožilstvo v Zadru je danes vložilo obtožnico proti 44-letnem slovenskemu državljanu, ki je 29. aprila streljal proti policijskim uslužbencem in pri tem ignoriral prošnje pogajalca za krizne situacije, da se preda.

Zadrska policija je 29. aprila po celonočnih pogajanjih pridržala 44-letnika, ki je oborožen sedel pred bencinsko postajo v pristanišču Gaženica in tudi streljal proti policistom. V streljanju je bil lažje ranjen en policist, ki ga je strel zadel v desno stopalo.

Obtožnica slovenskega državljana bremeni, da je v neprištevnem stanju poskusil ubiti policista. Prav tako mu očita, da je s svojim ravnanjem povzročal splošno nevarnost. Obtoženega oboroženega moškega  je sprva opazila policistka, ki je šla mimo bencinske črpalke, in ga vprašala, kaj počne, nakar naj bi moški začel streljati.

Zadrski policiji so morale takrat na pomoč priskočiti posebne policijske enote iz Splita in Lučkega. Strelec se je policiji predal po osmih urah pogajanj. Po aretaciji so ga odpeljali v bolnišnico, nato pa na policijsko postajo. Tožilstvo zanj zdaj zahteva tudi podaljšanje pripora.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.