Zaradi “vampirskih” groženj novinarki odstopila župan in podžupan Splita

Svet 31. Mar 202216:04 1 komentar
Mesto Split
Profimedia

Danes sta odstopila splitski župan Ivica Puljak in podžupan Bojan Ivošević, ki naj bi grozil urednici hrvaškega časnika Slobodna Dalmacija. Začasno bo vodenje mesta prevzel Antonio Kuzmanić, ki je ob tem svoji ženi poslal pomenljivo sporočilo.

Splitski župan Ivica Puljak je svoj odstop podal, potem ko je hrvaško državno tožilstvo proti podžupanu Bojanu Ivoševiću vložilo tožbo, ker naj bi grozil urednici mestne redakcije na Slobodni Dalmaciji Nikolini Lulić. Ivošević, ki ga je razjezil eden od člankov v Slobodni Dalmaciji, je poklical Lulić in jo grobo verbalno napadel. Izrekel je več žaljivk in naj bi ji med drugim dejal tudi: “Napil se bom vaše krvi.”

Puljak je na današnji novinarski konferenci, na kateri je sporočil oba odstopa, dejal, da odločitev ni posledica tožbe. Rekel je, da je to odločitev sprejel, da Splitčanom omogoči, da izberejo, v kakšnem mestu želijo živeti. Dodal je, da Ivošević ni ničesar ukradel niti nikogar udaril in da se zaradi neprimerne komunikacije ne gre v zapor.

Na volitve bo skupaj s svojima namestnikoma, Ivoševićem in Antoniom Kuzmanićem, šel “kot zmagovalna ekipa”. Za Ivoševića pa verjame, da bo dokazal svojo nedolžnosti, saj gre po njegovem mnenju za neprimerno komunikacijo, ne pa za grožnje.

Prav Kuzmanić pa je tisti, ki bo vodil splitsko občino do volitev, ki bodo najverjetneje potekale junija. Slobodna Dalmacija poroča, da je bil Kuzmanić v vladajoči trojici v senci svojih kolegov. Svoji ženi Patriciji, ki jo kliče Petty, je po nepričakovanem razvoju dogodkov kar na svojem Facebooku poslal pomenljivo sporočilo: “In tako … življenje piše najbolj nore zgodbe. Petty, zdrži.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje