ZDA po več kot letu dni odpirajo meje, a le za polno cepljene

Koronavirus 05. Avg 202110:426 komentarjev
Delite:
Joe Biden
Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS

ZDA, ki so ob nastopu pandemije covida-19 za dobršen del sveta zaprle meje, načrtujejo postopno odpiranje za polno cepljene tuje državljane, je v sredo sporočil predstavnik Bele hiše. Administracija predsednika Joeja Bidna želi državo ob zavedanju pomena mednarodnih potovanj odpreti na "varen in vzdržen način", je dodal.

Vlada tako po besedah predstavnika Bele hiše pripravlja pristop v več fazah, v skladu s katerim bodo – ob določenih izjemah – morali biti potniki v ZDA iz vseh držav polno cepljeni.

Časovnega okvira za uvajanje sprememb predstavnik po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ni navedel, je pa dodal, da delovna skupina pripravlja “dosleden in varen” nov sistem za vstopanje mednarodnih potnikov za takrat, ko bo to mogoče.

#related-news_1

Vstop iz nekaterih območij tako rekoč prepovedan

ZDA so zaradi pandemije covida-19 pred več kot letom dni močno omejile vstop v državo za potnike iz EU, Velike Britanije, Kitajske in Irana, kasneje pa dodale še več držav, vključno z Brazilijo in Indijo.

Vstop iz teh območij je tako rekoč prepovedan, obstaja pa več izjem, med katerimi so denimo ameriški državljani ter tisti z dovoljenjem za delo in bivanje v ZDA, pa tudi študenti, novinarji, profesorji in poslovneži.

Evropska unija je že junija odprla meje za potnike iz ZDA, ki za to potrebujejo bodisi potrdilo o cepljenju ali negativen test.

Komentari

Vaš komentar