Vreme: konec tedna bo deževen

Novice 29. Maj 202101:00 > 06:58 0 komentarjev
vreme , dež
Milos Vujinovic/BOBO

Vreme nam bo za vikend znova postreglo s padavinami. Več jasnine si lahko obetamo v ponedeljek.

Po sončnem petku, bo vreme v soboto bolj nestanovitno. Že ponoči se je proti jugu od severovzhoda začelo oblačiti. Jutranje temperature se gibajo od 6 do 11 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Dež se bo razširil nad večji del države

Dopoldne bo pričelo deževati v severovzhodni Sloveniji, sredi dneva in popoldne pa se bo dež razširil nad večji del države in zvečer večinoma ponehal. Na Primorskem koncu bo zapihala šibka burja. Živo srebro se bo čez dan gibalo od 14 do 18, na Primorskem bo za odtenek topleje, kjer bodo namerili do 22 stopinj Celzija.

V nedeljo, ponedeljek in torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo v notranjosti Slovenije kratkotrajne krajevne plohe. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo v ponedeljek ponehala, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme med 1. do 6. junijem

Od torka do nedelje bo povečini sončno, predvsem popoldne pa bo v notranjosti Slovenije več spremenljive oblačnosti. Verjetnost za krajevne plohe ali nevihte bo razmeroma majhna, nekoliko se bo povečala ob koncu tedna. Postopno bo topleje, od četrtka naprej bodo najvišje dnevne temperature malo nad 25 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!