Vreme: pričakujemo lahko otoplitev

Novice 30. Maj 202101:00 0 komentarjev
vreme, mavrica, sonce
Manca Rozman/BOBO

Po deževni soboti se nam v nedeljo obeta bolj sončno vreme. V prihodnjem tednu bo verjetnost padavin zelo majhna, od srede naprej pa bo tudi topleje.

Hladna fronta je prešla Slovenijo, za njo pa k nam od severovzhoda spet priteka nekoliko hladnejši zrak. Zvečer so padavine po državi ponehale, med nočjo se je zjasnilo. Zjutraj bo v nižinah marsikje nastala megla. Jutranje temperature se gibljejo od 4 do 9, na Primorskem ob šibki burji do 12 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso).

V pričakovanju toplejšega vremena

Dopoldne bo sprva še precej jasno, sredi dneva in popoldne pa v notranjosti spremenljivo oblačno s kakšno ploho. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Živo srebro se bo čez dan povzpelo od 15 do 19 stopinj, na Goriškem in ob morju bo nekoliko topleje, in sicer okoli 22 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo v notranjosti Slovenije možne posamezne kratkotrajne plohe. Še bo razmeroma sveže. Vremenoslovci ob tem sicer še napovedujejo, da bo v prihodnjem tednu verjetnost padavin zelo majhna.

V sredo bo sončno in nekoliko topleje.

Kakšno bo vreme med 2. in 7. junijem

Iznad severne bo proti srednji Evropi segalo območje visokega zračnega tlaka. Iznad Sredozemlja se bo proti Alpam okrepil višinski greben s toplim zrakom. Nad našimi kraji bo do petka prevladoval severozahodni veter, ki se bo nato predvidoma obračal na jugozahodno smer.

Od srede do petka bo povečini sončno in postopno topleje. Verjetnost ploh bo zelo majhna, se bo pa predvsem v hribovitem svetu nekoliko povečala ob koncu tedna. Od četrtka naprej bodo najvišje dnevne temperature malo nad 25 stopinj Celzija.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!