Življenje med vojno: tipičen dan v zaklonišču

Svet 09. Mar 202209:25 > 09:47 0 komentarjev
TikTokerka iz Ukrajine
TikTok/Valerisssh

Ukrajinska fotografinja Valerija Šašenok, ki se na družbenih omrežjih pojavlja pod imenom Valerish, poskuša v videih na TikToku prikazati, kako je videti "normalno" življenje med vojno, ki divja v njeni domovini.

Mlada Ukrajinka na TikToku uporabnikom daje vpogled, kako je videti življenje družine med vojno, ki pustoši po državi. Valerija Šašenok, ki objavlja pod uporabniškim imenom Valerisssh, je fotografinja iz Černigova, mesta, ki je po ruskem obstreljevanju skoraj popolnoma uničeno.

V enem od posnetkov, ki nosi ime “Tipičen dan v zaklonišču” in ima že več kot 26 milijonov ogledov, 20-letnica snema sebe in družino pri vsakdanjih opravilih, recimo pri sušenju las in igranju s psom, za katerega pravi, da “ne razume, zakaj živijo pod zemljo”. Podnevi Valerija zapusti zaklonišče in odide nazaj v njihov družinski dom, kjer pobere stvari, ki jih potrebujejo. Posnetek je opremljen s poskočno italijansko glasbo, ki je v velikem kontrastu z vsebino.

@valerisssh Living my best life 🥰🥰🥰 Thanks Russia! #ukraine #stopwar #russiastop ♬ Che La Luna - Louis Prima

Objavila je tudi posnetek, na katerem njena mama v zaklonišču pripravlja tipično ukrajinsko jed, in sicer sirne palačinke (sirnike).

@valerisssh

cooking time

♬ Italian Dinner Party - Italian Restaurant Music of Italy

Valerija v posnetkih na šaljiv način dokumentira grozljive razmere in opustošenje, ki ga je v Ukrajini povzročila ruska vojska. Med drugim je posnela razmere v supermarketu, kjer so police skoraj izpraznjene in je težko dobiti hrano in pijačo. V enem od videov se na primer razveseli “zadnjega avokada, ki ga je našla v trgovini”.

@valerisssh I’m in love of my life! 🥰🥰🥰 #ukraine #stopwar ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Pokazala je tudi uničeno bolnišnico v svojem mestu in ob tem zapisala: “Bolnišnica, ki jo je prenovil Putin. Kako mu je to uspelo, kdorkoli ve?”

@valerisssh

Ukraine never forget it🇺🇦

♬ Alice in Wonderland - Joanna Wang

Od dneva, ko je objavila prvi video, ki govori o vojni, pa do torka, je pridobila več kot 300.000 sledilcev. Pozvala je tudi k pomoči ukrajinski vojski, saj jo mnogi v komentarjih sprašujejo, kaj lahko naredijo in kako naj pomagajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!