5 najbolj ”instagramerskih” krajev po Evropi, med njimi tudi slovenski biser

Magazin 03. Dec 202211:45
vreme
Profimedia

Instagram je za marsikoga pomemben dejavnik, ko izbirajo naslednjo počitniško destinacijo. Pri tem jim ne moremo očitati, saj so največkrat objavljeni kraji resnično vredni obiska.

Preverite torej najpogosteje objavljene evropske kraje na IG, med njimi najdete tudi slovenski biser.

Blejsko jezero, Slovenija

Na seznamu se je znašel slovenski turistični dragulj, Blejsko jezero. Jezero, v katerem se odseva blejski grad in najvišji vršaci Karavank, je priljubljena turistična točka tudi v svetovnem merilu. Zato ne preseneča njena pogosta pojavnost na družbenih omrežjih. Prava atrakcija pa je otoček sredi jezera, do koder se lahko pripeljete s pletno, se povzpnete po stopnicah in pozvonite na zvonček želja.

Parga, Grčija

Grčija se lahko pohvali s kar nekaj pogosto ovekovečenimi kraji, med njimi je tudi Parga. Obala južno od Krfa, ki se jo je oprijel kar naziv ”grški Amalfi” je okrašena s pisanimi hišicami na pobočju hriba in čudovito pokrajino.

Dubrovnik, Hrvaška

Hrvaška si je pri številnih svetovnih popotnikih prislužila sloves ”raja na zemlji” tudi po zaslugi prekrasnih plaž in kristalno čistega morja. Nekaj posebnega so tudi njena obalna mesta, predvsem Dubrovnik. Staro mestno jedro s seznama Unescove kulturne dediščine ne privablja le zaradi svoje bogate zgodovine, temveč tudi fotogeničnosti.

Obala Amalfi, Italija

Podoba pisanih škatlastih hišk, nanizanih vzdolž italijanske pečine, je tisto, kar na obalo Amalfi vsako leto privablja trume turistov. To, pa odlična kulinarika, prekrasne plaže in turkizno morje. La Dolce vita!

Oia, Santorini

Ni presenetljivo, da Santorini zaseda prvo mesto med najbolj instagramarskimi lokacijami v Evropi. Vsem dobro znano klasično ozadje Santorinija, ki ga oblikujejo bele hišice z modrimi kupolami, postavljene ob pečine in sončni zahod v ozadju. Santorini velja za eno najbolj priljubljenih lokacij na Instagramu, ne le v Evropi, temveč kar po svetu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.